Lähdin eilen aika myöhään tallille. Kello viiden jälkeen vasta, katsottuani ensin, ties monennenko kerran Vuodet Picasson kanssa-elokuvan.

Ajelin hiljakseen autolla pitkin Sipoon kiemurateitä ja tarkkailin maisemia. Aika karua ja harmaata. Mutta kun astuin autosta ulos, olikin ihana lintukonsertti menossa. Hain hiekkaisen, juuri piehtaroineen hevosen tarhasta ja satuloin sen hirveän harjaus-urakan jälkeen. Ja sitten lähdettiin matkaan. Metsään ei kannattanut mennä, koska polut olivat pelkkää liejua ja mutaa. Suuntasin tielle ja golf-radan lenkille, jota saamme käyttää vielä jonkin aikaa hevosteluun. Se on suuri etuoikeus ja lahja meille hevosihmisille, sillä nuo golfkentän hiekkatiet ovat erinomaisessa kunnossa ja mainioita ratsastusmaastoja.

Linnut visersivät ihan hurjana pensaissa. Onkohan niillä kosinta käynnissä, mietiskelin siinä mennessäni. Yhtä-äkkiä kokonainen parvi lehahti lentoon pusikosta ja tuli aivan hljaista. Se oli jotenkin hassua. Hauiksen kanssa köpöteltiin rauhallisesti tietä eteenpäin ja nautittiin leudosta kevätsäästä. Valoa riitti koko matkan ajan eikä hämärtänyt vielä silloinkaan, kun saavuttiin tallille takaisin klo 19 jälkeen. Näimme matkalla hanhia ja pikkulintuja. Kani tai jänis loikki pellolla ja pari hepoa tuli vastaan tiellä. Hauis näki varmaan paljon muutakin, mutta ei ollut moksiskaan. Olipa ihana iltalenkki heppa-ystäväni kanssa. 

Kiitos Hauis.

412639.jpg

Ja sen kunniaksi että on kevät niin soitetaan tietenkin Kevät.