Oi mikä ihana päivä tänään. Sellainen juuri, että pitää mennä ulos nauttimaan, muuten on pöhkö. Tai ainakin tulee paha omatunto jos istuu sisällä. No ajattelin mennä ulos pihalle lukemaan ja rentoutumaan. Ajattelin vielä pitemmälle ja mietin, että koirien kanssa voisin nauttia kesäpäivästä. Tuumasta toimeen ei käy niin äkkiä kuin luulisi. Lisäksi meinasin saada pikahermoromahduksen koltiaisten kanssa.  

Huskien kanssa pitää olla tarkka. Ne ovat ovelia veijareita. Jediä ei esimerkiksi voi pitää vapaana edes aidatussa tilassa, ellei ole kymmenen metriä korkeä rauta-aita, joka on kaivettu n. puolen metrin syvyyteen ja ängetty kiviä väliin. Niin, Jedi-poika hyppää kevyesti aitojen yli tai kaivautuu ali. Se on miehekäs seikkailija. No ensin väsäsin Jedille kaikista hihnoista pitkän hihnan, jotta se saisi juoksennella pihalla narussa puuhun kytkettynä. Sitten hain marsulle heinää pihalta. Ei sovi ottaa marsua ja huskeja samaan aikaan samalle pihalle. Marsu saa tyytyä syömään kotihäkissään. Raijasin tuolit sopivaan paikkaan, mutta tuolille ei sovikaan jättää naposteltavia tai kameraa. Kun koirat päästää pihalle, ne syökyilevät edestakaisin kuin pyörremyrsky. Tavarat vain lentelevät ja naposteltavat ovat alta aika yksikön koirien suussa. Kannoin tavarat kuistille odottamaan. Sitten vielä vesiastia, jotta koiruuksilla on juotavaa.

Lähdin sitten tarhaan hakemaan tyyppejä. Nartut juoksivat salamana ulos ja jatkoivat pinkomista puutarhaan. Jedin nappasin remmiin ja kuljetin penkin luokse ja kiinnitin puuhun. Ajattelin sitten istahtaa ja aloittaa nautiskelun. Mutta koirilla oli pilke silmäkulmassa. Ne keksivät yhtämittaa koiruuksia pääni menoksi. Juoksin ympäri pihaa sitä mukaa kun ne tekivät tuhmuuksia.

Huskyjen mielestä kaikkein hauskinta on leikkiä saalistajaa ja saalista (koirien versio rofesta ja poldesta). Tina on aina saalistaja. Vanhimman nartun oikeudella. Pimu ja Jedi joutuvat vuorotellen saaliiksi. Leikki on hurjannäköistä, mutta se on vain leikkiä. Kas katsokaa itse täältä huskyhässäkkä. (Ohje: Slideshow kannattaa katsoa nopeassa tempossa, sillä kuvia on monta. Klikkaa kuvan yläkulmassa hiirellä niin saat esiin säätönapin, jolla voit säätää nopeuden. Hyvä nopeus on esim. 1,1 sekuntia).

Vesiastia kaatui moneen kertaan, Jedi kiertyi puiden ja kaikkien esteiden ympäri lukemattomia kertoja, multa pöllysi, Jedin karvat lentelivät, koirat törmäilivät toisiinsa, kävivät talon alla möyryämässä esteistä huolimatta (kielletty paikka) ja hyppivät päälleni innoissaan kuraten valkoisen puseroni...kunnes rauhoittuivat.

Mutta Jedi oli edelleen valppaana...

633955.jpg
...jaahaas, tuollapa on jotain mielenkiintoista...haistan sen...

633958.jpg
...pitääpä katsoa tarkemmin...ja komennukseni kaikuivat tietenkin kuuroille korville...

633960.jpg
...sillä aikaa Tina oli ahkera ja kaivoi hienon kuopan, jonka tasoitin tietenkin nopeasti, mutta multa oli lentänyt metrien päähän enkä saanut kuoppaa enää täysin sileäksi...

633959.jpg
..sitä paitsi Jedin mielestä siihen sopii paremmin komea kuoppa ja kaivoi sen tomerana uusiksi...no sopiihan se kuoppa tietty siperialaiseen puutarhaan!

633962.jpg
...ja sitten ne nauroivat makeasti kolttosilleen, ai kuinka hauskaa!

Tässä on se tuoli, jossa aioin nautiskella:633867.jpg

Taidanpa mennä sittenkin trampoliiniin hyppimään! Siitä lisää myöhemmin...