Aamulla jumituin TV-shopin taianomaiseen lumoon ja siellä siivottiin! Minuunkin iski kauhea siivousvimma. Olen huhkinut kuin hullu. Pessyt, puunannut ja jynssännyt. Olen tehnyt varmaan kaikkia niitä verbejä, joita siivoukseen nyt voi liittää. Vielä on edessä silitys, jota inhoan eniten. Sen teen viimeisenä jos jaksan. Olenpa ahkera!

Ulkona on kesänomainen päivä. Lämmin ja aurinkoinen. Lähdin siivouksen lomassa Tinan kanssa lenkille. Linnut olivat kerääntyneet kai jättimäiseen kuoroon. Ne liversivät koko linnunvoimallaan ja koko metsä kaikui linnunlaulusta. Tinalla oli kevättä rinnassa. Se hyppelehti ja loikki ja nauroi mennessään. Aina kun tuli oja, jossa oli vettä, se hyppäsi sinne vilvoittelemaan. Nappasi jopa matkan varrelta kepin suuhunsa kahdeksi sekunniksi. Ihan sekaisin koko koira. Tina-lenkin jälkeen ajattelin tehdä rohkean teon. Lähdenpä Jedin ja Pimun kanssa yhdessä lenkille. Se on todella rohkea teko, sillä kaksi täysi-ikäistä vetokoiraa pystyvät ihan leikiten raahaamaan minunkokoiseni naisen perässään kuin räsynuken jos haluaisivat. Jos kuolen, kuolen ainakin melko onnellisena vaikkakin kivualiaasti. No otin riskin ja ajattelin lyödä kaksi koiraa...eikun siis lenkittää kaksi koiraa yhdellä kärpäsellä tai siis tehdä yhden lenkin kahdella koiralla...Sidoin yhden remmin lantiolle johon sitten kiinnitin molempien koirien hihnat kiinni. Lähtö on aina haastavin. Pimu luuli ensin, että "Hei, nyt lähdetään vetohommiin!!". Se aloitti heti tempomisen ja veti laukka-askelin eteenpäin, koko kropan voimalla. Jedi oli sotkeutunut hihnaan, mikä pidätteli onneksi sen vetohaluja. Hihna jälkovälissä ei ole kiva vetää! Rauhoittelin Pimua ja pian se ymmärsi, että lenkillehän tässä vain mennään. Onneksi ei tullut hevosia tai kissoja tai oravia ym. huskynruokia vastaan. Matka meni hyvin. Koirat haistelivat kaikki kolot ja puskat melko rauhallisesti. Jedin jalka nousi tiuhaan. Pääsin hengissä kotiin lintukuoron säestyksellä. Vähän olen rohkea!

Kotona siivoushommat jatkuivat ja kohta lähden Alepaan tai jopa smarkettiin (joka on hieman liian suuri, mutta menettelee). Kahvi ja koirien murkina ovat loppuneet sekä tiskipesuainekin..olenpa nyt niin emäntää! Tänään olisi oikeastaan aika täydellinen terassipäivä, mutta tuleehan noita vielä. Nyt kun on tämä siivousvimma päällä, on sitä käytettävä hyödyksi ja tehdä niin kauan kun on intoa. Vitsi kun olen AHKERA ja ROHKEA!

516472.jpg

Ps. Otsikon ruotsi ei ole välttämättä kieliopillisesti oikein eikä olekaan. Sen tarkoituksena on herättää mielenkiintoa ja houkuttaa lukemaan. Ruotsinkielinen houkutuslintu siis eli: En frästelse-fågel som sjunger vackert och frestar flitigt!