On se vaan ihmeellinen ukkeli se George Michael. Sai Helsingin yleisön villiintymään kybällä. Kaikki, koko Areena mölysi kuin viimeistä päivää ja bailasi Georgen tahdissa koko illan. En ole ikinä, koskaan aikaisemmin ollut vastaavanlaisessa konsertti-fiiliksessä mukana. Menin ihan sekaisin. Ihan. Huusin ja kiljuin ja lauloin täysillä mukana. Helsinki otti Georgen vastaan parhaimmalla mahdollillisella tavalla. Luulen, että George oli vaikuttunut. Ja ehkä yllättynyt. 

Konsertti alkoi hiukan myöhässä. Yleisö alkoi kuumeta. Se viihdytti itseään paremman puutteessa tekemällä aaltoja ympäri koko Areenan, katsomosta katsomoon, monta kertaa. Viimein alkoi korvia huumava huuto ja taputus. Ihmiset olivat kiehumispisteessä. Ja sitten se alkoi. Ja kaikki räjähti. Mä räjähdin ja koko Areena myllersi kuin riivattuna. Tähtiä tuikkivassa valoshowssa alkoi kuulua Georgen hiljaista pehmeää laulua. Waiting pamahti ilmoille ja vihhhhdoinkin show alkoi! Ihmiset ulvoivat kun tuttu hahmo käveli viimein näkyviin kulisseista avautuvasta oviaukosta ja Flawless alkoi soljua hiljalleen. Kuulimme illan aikana mm. Wham:n biisejä kuten Everything She Wants, I´m Your Man, Freedom, The Edge Of  Heaven, Careless Whisper...pehmeitä balladeja kuten Jesus To A Child, A Different Corner...hianot Too Funky ja Amazing ja tietenkin mie-let-tö-män ihana Faith, jonka rytmi ajaa ihanaan unenomaiseen transsiin. Edittiä: You Tubesta löytyi jo Helsinginkin tunnelmaa: Careless Whisper.

George lauloi sydämensä pohjasta. Antoi yleisölle kaikkensa ja jakoi lauluvuoroja ojentamalla välillä mikin yleisöä kohti. Yleisö vastasi kiihkeästi ja George hymyili. Se oli uskomattoman hienoa. Alusta loppuun. Koko Areena bailasi yhdessä Georgen kanssa, The Edge Of Heavenin Je je jeah, tadadadadada, je je je jea jeahhh -osuudet laulettiin komeasti kolmessa osassa eri katsomoissa. Hän sai ihmiset täydelliseen hurmostilaan.

Miehen ääni on upea ja monivivahteinen, kaunis ja sointuva, pehmeä ja huumaava. Mies on yksinkertaisesti hurmaava. Livenä hän on vieläkin vastustamattomampi; liikkuu lavalla kuin kissa; pehmeästi ja notkeasti keinuttelee vartaloa puolelta toiselle, napsuttelee sormiaan ja lyö käsiään yhteen elegantisti. Liikkeet, ääni, bändi, taustalaulajat ovat täydellinen paketti. Kuten huomaatte. Sekaisin Georgesta.

Mä en ole koskaan ollut näin täysillä mukana missään konsertissa. Tämä oli kyllä huippuelämys. George Michael on järjettömän Qma! Koko juttu oli kuin uskonnollinen hurmosmessu, jossa ei voinut muuta kuin antautua kiihkoon mukaan ja hillua hulluna kuin järjetön. huhhuijaa. Hallelujah!

Ja kuten arvata saattaa sekavassa mielentilassa on törsäysvimmakin altteimmillaan ja herkimmillään. Sijoitin ihan törkeen hintaiseen George-kamaan surutta:

705943.jpg
Paita

706218.jpg
DVD

706220.jpg

706221.jpg

706222.jpg

706224.jpg
Kirja

Pinssejä en sentään sortunut ostamaan, mutta lähellä oli. Ainoa negatiivinen juttu oli se, että olimme maksaneet seisomapaikoista etukatsomoon. Kenttää ei ollut kuitenkaan rajattu mitenkään etu- tai takaosaan. Eikä lippuja tarkistettu mitenkään oliko maksanut etu vai takakentälle. Siitä lähtee palautetta Welldonelle!  

Koko shown mittavuudesta kertoo jotain listaus henkilökunnan määrästä, joka pyörittää tätä kaikkea. Pelkästään rekkakuljettajia on listassa 27 kpl!

Tämä 25-vuotis kiertue saattaa olla viimeinen laatuaan, sillä George sanoo eräässä haastattelussa:

"I don´t think I´ll ever do this kind of show again. I´m 43 (nyt 44!) now. The next time, I could be 46 or 47. I wouldn´t want to feel that I´m just about getting away with it. I would never want to be "good for 47". At 43, I can still do it, but future tours will probably be less about having a party. Otherwise, I might turn into something I wouldn´t want to turn into. I wouln´t like to be singing my greatest hits when most of my songs are about youth. That would be incongruous. So, I would  imagine that the next tour will be different.

But this year is all about  enjoyment. This is the show my fans want. It´s my way of thanking them, and I hope they feel satisfied with it."

Oh yeah. We do!! Oh yeah.

Sarkko oli muuten samassa paikassa samaan aikaan. Lue sieltä lisää showsta. Ties vaikka oltais oltu ihan lähekkäin!