Tämä päivä on ollut spesiaali monessakin mielessä. On tapahtunut monta hyvää ja iloista asiaa. Hymy on ollut herkässä. Oikeastaan hymy tuli huulille jo eilen. Oikea leveä, pitkä virnistys.

 

Ensinnäkin jouduin heräämään normaalia aikaisemmin niinkin mukavan asian takia kuin aamiaisbrunssi. Pidän aamiaista ehkä ihanimpana ateriana kaikista päivän aterioista. Toki muutkin maistuvat, hyvinkin, mutta aamiainen on vain sellainen erikoisnautinto. Tänään pääsin töihin päästyäni siis heti klo 8 aamiaispöytään, jossa oli kaikenlaisia herkkuja: salaattia, tomaatteja, kurkkuviipaleita, paprikaa, juustoa, kinkkua, kokojyväpatonkia, tummaa leipää, ihanaa levitettä, kahvia, tuoremehua. Jälkiruuaksi hedelmiä; ananasta, omenaviipaleita, melonia, viinirypäleitä. Ah kylläpä maistui makoisalta ja päivä lähti lempeästi rullaamaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muutamien työtehtävien jälkeen kiiruhdin kovaa vauhtia työterveysasemalle. Jouduin kuntotestiin, joka liittyy osana ikätarkastukseen. Ensin poljin kuntopyörää, sitten tehtiin selän sivutaivutusharjoitus, hartioiden liikkuvuustestit, lihasvoimaharjoituksia (käsi-, vatsa-, selkä- ja reisilihas). Hoitaja kyseli tarkkaan miten paljon liikun ja muut asiaankuuluvat tiedot kuten pituus, paino jne. Testin tuloksena saatoin ilolla todeta olevani erinomaisessa kunnossa. Jotkut osa-alueet olivat jopa yli asteikon. Tuntuu hyvältä tietää, että on kunnossa. Mutta toisaalta liikun sen verran paljon, että olisi ollut noloa saada surkea tulos. Tämän ilosanoman lisäksi sain mielenkiintoista tietoa varvasvaivastani, josta olen aikaisemmin kirjoittanut. Jalkapöytäni on kuulemma madaltunut ja aiheuttaa tuon kivun varpaaseen. Tarvitsen jonkinlaisen tuen varpaan alle. Se on oikeastaan pikkuinen tyyny, joka asetetaan varpaiden alle kenkään ja silloin jalkapäytä on oikeassa asennossa. Eli  ei ollut kovin kummoinen juttu, mutta älyttömän kivulias kylläkin! Varpiraukka.

 

Loppupäivä onkin ollut täynnä monenlaista sälää. Mutta illalla pääsen taas teatteriin. Tänään eli nyt lähden KOM-teatteriin katsomaan Vanja-enoa. Sitä olen odottanut malttamattomasti jo pitkään. Näytelmä ei ole kuitenkaan saanut pelkkää kiitosta. Hesarissa siitä oli jopa musertava kirjoitus. Tässä muutama mielipide:

"Tšehov -traditioita pilkataan julmasti. Jelenan pää pannaan kultaiseen häkkiin. Näyttämöllä nauretaan paljon. Mille?"
- Helsingin Sanomat 26.10.2007, Kirsikka Moring

"Hahmot saavat mahdottoman taitavan näyttelijäensemblen käsittelyssä aikaan ennennäkemättömiä mielleyhtymiä, jotka katsoja hyväksyy mielihyvin."
- Turun Sanomat 26.10.2007, Toni Lehtinen

"Kaikille klassikkonäytelmien ystäville Komin tulkinta Vanja-enosta on hyvinkin suositeltavaa katsottavaa."
- Kymen Sanomat 27.10.2007, Harri Parikka

Lisää arvosteluja löytyy täältä.

Mukavaa iltaa kaikille ja hymyä huuleen! 

 

 ps. tässä ihan pieni kooste pikkujoujuhlista: itse en mokaillut mitään...alla oli Calvin Klinea...ruoka oli makoisaa...sitä oli paljon...meikit pysyivät naamalla koko illan...loppuilta keinui jazzin tahdissa...ja taksitolpalla