Suuresti ihailemani koomikko Chevy Chase on julkaissut kirjan elämästään: ´I am Chevy Chase´. Nostan hattua tälle hervottoman hauskalle näyttelijälle, jonka leffat ovat viihdyttäneet meikäläistä ja viihdyttävät vieläkin. Chevy Chase ansaitsisi jo kultti-arvon komiikan kovassa maailmassa. Hänessä sellaista vanhanajan hiljaista karismaa ja veikeä olemus, joka vetoaa ainakin minuun. Vaatimaton, mutta miehekäs. Legenda. Söpö. Ja yllättävän pitkä (193 cm!) Wou.

Chevy Chasen paras rooli on varmastikin Fletch elokuvassa Fletch. Tämä on jo klassikko. Kasarikomedioiden helmi kertakaikkiaan! Unohtumaton Irwin 'Fletch' Fletcher, joka on sympaattisuudessaan kerrassaan ihastuttavan karsmaattinen ja kylmäpäinen verbaalikko. Älytön ja niin suloisen tomera, kun hän joutuu tukaliin tilanteisiin, joista selviää aina kiperästi kuin ihmeen kaupalla. Mä nauran aina ihan kippurassa näille Fletchin ajatusvirroille:

Gail Stanwyck: What are you doing here?
Fletch: I ordered some lunch.
Gail Stanwyck: You ordered it here?
Fletch: Well, I knew this is where my mouth would be.

Fletch (1985)

Fletch Funny lines 
Fletch-traileri

Tai sitten mainio National Lampoon´s Vacation-sarja! Riemastuttavaa perusperheidylliä. Kuka voisi olla pitämättä tästä pähkähullusta perheestä, joiden lomakohelluksista ei näytä tulevan loppua. Hyväntahtoinen, mutta onnettomuusaltis isukki Clark Griswold yrittää parhaansa perhelomilla, jotka uhkaavat paisua milloin minkäkinlaisiksi katastrofeiksi. Kaikki suunnitelmat menevät ihan poskelleen. Clarkin itsetunto saa lomalommoja kiivaaseen tahtiin, mutta hän ei lannistu koskaan. Ainakaan pitkäksi aikaa. Hän joutuu oppimaan lähes kaiken kantapään kautta. Mutta Clarkin mokat ovat suloisia.

Hotel Manager: [speaking in a gibberish English dialect]
[Clark tries to translate]
Rusty Griswold: Dad, he's speaking English.

European Vacation (1985)

Clark on myös sitkeästi optimisti:

Clark: Despite all the little problems it's fun isn't it?
Ellen Griswold: No. But with every new day there's fresh hope.

Vacation (1983)

Christmas Vacation Funny lines

I miss ya, Chevy Chase!

543750.jpg