Joskus tulee vastaan tilanteita, joita näkee yleensä vain leffoissa.

Ajoin aamulla juna-asemalle ihan normaalisti, normaalireittiä. Kauempana näin pakettiauton kääntyvän tielle vastaani. Se kurvasi jotenkin omituisesti vastaantulijan kaistan kautta ennen kuin pääsi omalle kaistalleen. Samalla näin jonkun vilahtavan pakettiauton takana. Sitten tajusin, että pakusta oli pudonnut jotain keskelle vastaantulijan kaistaa. Huidoin ääliömäisesti käsilläni kuljettajalle, mutta ei hän huomannut tietenkään onnettomia käsimerkkejäni ja auto meni menojaan. Miten mulle ei tullut mieleeni käyttää äänitorvea!?! Kerrankin olisin voinut tööttäillä oikein kunnolla ja lujaa. Peilistä vielä ehdin nähdä, että pakettiauton takaovet olivat auki ja auto oli täynnä jotain paketteja. Pysähdyin tien reunaan ja huomasin, että pudonnut paketti sisälsi paperirullia - vessapaperia suurissa rullissa. Nostin ne tien sivuun, pysäkille ja jatkoin matkaani.

Mielessäni mietin olisiko kuitenkin pitänyt lähteä pakun perään ja varoittaa aukiolevista takaovista. Mutta minunhan olisi pitänyt kaahata hullunlailla, jotta olisin saavuttanut auton ja kurvata sen eteen...tai jotain. En tiedä. Menettelinkö nyt oikein kun jatkoin vain matkaani. Mitä jos pakusta lentelee vessapaperia sinne sun tänne ja jopa takanaolevien autojen päälle...? Voi hurja.

Joku saattaa kyllä pysäkillä ihmetellä paperirullien tarinaa. Ovatkohan ne yleensä vielä siinä. Pitääpä kurkata kotimatkalla. Mitähän sen pakun lastille loppujen lopuksi kävikään. Missä vaiheessa kuljettaja on huomannut, että rullia lentelee kyydistä...vai onko joku varoittanut lentävästä vessapaperista.

Paljon jännittävämpää tämä kaikki olisi ollut tietenkin jos tielle olisikin pudonnut raharullia. Pakeneva paku täynnä ryöstörahaa, jotka lentelisivät tuulilasiini. Pian konnat huomaisivat lentelevän lastin ja lähtisivät perääni. Kaahaisin Kaarallani pitkin paikkakuntani pikkuteitä ja hurauttaisin lopulta eläväiseen autohalliin, jossa nitistäisin konnat ovelasti. Saisin suurta kunniaa rohkeudestani ja pääsisin sarjakuvaan ja monenlaisiin kertomuksiin. Oh kyllä se olisi ollut paljon jännittävämpää, kuin lentävä vessapaperi.

Kotimatkalla pitää ostaa myös erästä herkkua: Laskiaispullaa hillon kera on pakko saada. Nami. Nautinnollista ja turvallista laskiaistiistaita kaikille!