Meillä oli eilen urheilupäivä. Vyöryimme sankoin joukoin paikalliseen uimahalliin harrastamaan erilaisia aktiviteetteja. Valinnanvaraa oli runsaasti. Oli erilaisia jumppia, kuntosalia, sauvakävelyä, sulkapalloa, hydrolajeja ja uintitekniikkaa. Minä valitsin ulkoilun, uinnin ja sen uintitekniikan.

Kävelimme Kumpulan maisemissa, pienessä tihkusateessa. Sade kasteli pienesti, mutta mulla oli asianmukaiset varusteet. Ei siis haitannut yhtään*. Sade raikasti ilmaa. Kumpulassa on kivannäköisä taloja ja pihoja. Kävelimme myös uimalan ohi. Uimala on uudistettu pari vuotta sitten. Muistan kun äidin ja systerin kanssa käytiin usein Kumpulassa** uimassa ja nauttimassa auringosta. Silloin kauan sitten. Sinne pitää joskus mennä, päätin.

Kävelyn jälkeen oli mukava sukeltaa saunan lämpöön. Ehtisin uida muutaman sata metriä ennen uintitekniikan opetusta. Mitähän sekin pitää sisällään. Liuin altaaseen ja aloin uida. Melkein kaikki uimarit ympärilläni olivat tuttuja. Viimeksi väkeä oli uimaradoilla paljon enemmän. Ahdasta pärskintää ja kummallista läiskintää. Nyt rata oli melkein tyhjä. Ihanasti tilaa ja sopivasti aikaa nauttia allasurheilusta. Ehdin uida noin 400 metriä kunnes piti kiiruhtaa uintitekniikkaa hiomaan.

Ja sitten uitiin komeasti tarzania ja janea...nooooh melkein. Sord lul-kor Jane (Me lousy Jane). Pää veden alla uiminen on mulle mahdotonta. Vettä meni koko ajan nenään ja silmiäkään en saanut pidettyä auki, vaikka oli uimalasit päässä. Tuntui kuin olisin hukkumassa...ja siinä olisi sitten pitänyt vielä puhaltaa ja hörppiä! Taisi mennä väärinpäin mun kroolijanetarzani.

Painuin nolona höyrysaunaan piiloon, mutta ei siellä kauan jaksanut murheilla. Höyrysaunan pehmeät löylyt lämmittivät mielen ja kropan.

Uimahallissa voi tehdä paljon muutakin kuin kroolata! *Uimahallireissun jälkeen voi myös nuha pahentua ja flunssa ärtyä. Täällä intomielinen Angela-aivastelija raportoi - kotoa. haaaatssshihhhh

** <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Suomen kolmanneksi vanhin maauimala
Kumpulan maauimala rakennettiin vuoden 1952 olympialaisia varten. Helsingin kaupunki rakennutti pari vuotta myöhemmin yleisökäyttöön tarkoitetut pukuhuone- ja suihkutilat. Uimala on Suomen kolmanneksi vanhin ratamaauimala. Vanhin on vuonna 1947 valmistunut Helsingin Uimastadion, joka avautui tänä vuonna 7.5. ja jatkaa kesätoimintaansa aina 9.9. saakka.