Nyt on Valokuvatorstaissa on haasteena Klassikko. Mielenkiintoinen aihe, sillä minä olen ihan klassikkohullu. Monellakin tavalla. Pidän kirjaklassikoista, klassisesta musiikista ja klassisen ajattomat vaatteet ovat usein tyylikkäimpiä. No mietiskelin minkä klassikon valitsisin. Ja sitten tupsahti mieleeni, että oma hevoseni edustaa yhtä klassisimmista roduista.

Englannintäysiverisiä on Suomessa hyvin vähän. Rotu on puhdas ja vanha. Englannintäysiverisen keski-ikä on n. 28 vuotta jos sitä pitää hyvin. Toisin sanoen annetaan elää hevosen elämää; laumassa ja muualla kuin karsinassa koko päivän! Minulla on varmasti yksi kilteimmistä hevosista ikinä, mutta sillä on hyvin hyvin itsepäinen luonne ja se on ihan liian älykäs. Tämä hevonen on mulle erittäin rakas ja tärkeä.

Ja jotta klassisuus tulisi konkreettisesti esille, esittelen Hauiksen ja H:n esi-isän: emän isän, Allegedin, joka oli voitokas laukkahevonen aikoinaan ja eli pitkän elämän. Minusta klassiset piirteet ovat säilyneet miltei prikulleen. Verratkaa vaikka (Huom. H:n vatsa ei ole kylläkään yhtä timmissä kunnossa kuin laukkahirnun :)!

903876.jpg
Hauis v. 2007 (16 vee)

903793.jpg
Alleged laukkaratojen kunkku