Tänään olen puuhastellut kaikenlaista ja tein pienimuotoisen päiväsuunnitelmankin, jotta saan kaikki askareet tehtyä mutkattomasti.

No mitä minä sitten tein. Siivosin mm. suihku- ja saunatilat. Nyt voi saunoa ja nautiskella kuin Haikon kartanon spa-kylpylässä konsanaan. Katsokaa vaikka.

1053315.jpg

1053325.jpg

1053331.jpg

1053304.jpg

1053323.jpg

1053335.jpg

Tässä omassa pienessä spa-kotikylpylässä saunon, hoidan kädet, jalat, kynnet ja kropan. Ja samalla mielen. Aaaaaahhh.

Sielun ja ruumiin puhdistus.

Mulle sanominen on miltei pyhä rituaali. Menen useita kertoja löylyyn ja tulen ulos vilvoittelemaan. Juon jotain virkistävää ja painun takaisin löylyn lämpöön. Roiskin vettä kiukaalle; pieniä pirskahduksia suhahtelee kuumille kiville. Eukaliptuksen tuoksuista kuumaa leviää löylyhuoneen interiööriin. Se laskeutuu ja tasaantuu, istahtaa iholle. Istun, makaan ja nostelen jalkoja ylälauteella. Nautiskelen rauhassa ja lämmitän kehoani ja mieltäni. Sitten vasta, kun iho höyryää ja olo on kuin höyrykattilassa pehmenneellä perunalla, aloitan pesutuokion.

Huljuttelen suihkun alla löylyhien ja hankaan pesusormikkailla ihon puhtaaksi. Kuorinta ja bodybutterointi viimeistelevät pehmeästi putipuhtoisen ihon. Sitten alkaa selfmanicuresessio. Viilaan, hion, kiillotan ja terotan kynteni. Mjau.

No en minä joka kerta ihan näitä kaikkia tee, mutta tänään tein. Onpa puhtoinen ja kiiltävä olo!

Koti-spa on miltei täydellinen. Amme vain puuttuu. Mutta voinhan onneksi muistella viime kesäistä mjukavaa kylpyhetkeä; Saimaan rannalla pääskysten visertäessä lähipuussa ja kalojen loiskiessa iloisesti järven pintavedessä, sivelin vaaleanpunaisella pesuharjallani hellästi auringonpaahtamaa ja hynnisten kiusaamaa ihoani. Oi sitä suloista suvea ja kylpyonnea koivujen viheriässä katveessa. Käkikin taisi muutaman kerran kukkua ja jänöjussit korkkuivat pusikoissa.

1052695.jpg

Ensi kesänä tuo ranta-amme saa maalia kylkiin. Siihen voisi suunnitella jotain kivaa kuviota; kaloja ja muita vesielikoita. Jotain ammeeseen sopivaa. Aihetta voi muhitella koko talven. Vinkkejä otetaan vastaan.

Ja nyt tutimaan puhtoisten lakanoiden väliin.

Täydellisen hyvää yötä teille kaikille ja erikoisen kauniita unia!