Litistin ja silitin aamulla hiuksiani suoristusraudalla ja tuikkasin pari pisaraa hajuvettäkin kaulalle. Kyljet kipeinä lauantain afroilusta KAahasin autolla töihin. Rockradion aamushowssa ovat höpöttäneet jo muutamana päivänä Sika-Harrin esinahattomuudesta. Se on poikien mielestä e-rit-täin hauska juttu. Minä kuuntelisin jo vähän muutakin kuin Sika-Harrin esinahattomuudesta. Pojat pojat. Kah, kohta vaihdan kanavaa jos ette keksi jo muuta juttua!

Työystäväni kertoi olleensa kuuntelemassa perjantaina isä Mitron luentoa onnellisuudesta. Isä Mitron mukaan kiire on yksi onnellisuuden tappaja. Elämä huiskahtaa ohi kaikessa kiireessä. (Sisäpiiritietona kerron nyt teille, että seuraava kirja, joka häneltä ilmestyy on kuulemma isä Mitron salarakkaat! Sitä sitten odotellaan. Hehe.)

Töissä onkin ollut koko päivä yhtä mylläkkää. Tänään kaikki mahdolliset ongelmat ovat tulleet vastaan ja joku on ollut koko ajan repimässä hihasta. En ole voinut tehdä niitä asioita, joita suunnittelin tekeväni. Enkä päässyt pilatekseenkaan. Pah. Tilasin työkaverilta suppilovahveroita viisi litraa. Niistä tulee ihanan makuista keittoa. Pidän monista keitoista, mutta kesäkeitosta en niin välitä. Pinaatti- ja juustokeitto ovat mun suosikkeja. 

Siitä tulikin mieleeni: kävin eilen kyläilemässä. Sain masun täyteen herkkuruokaa; alkuruuasta pääruuan kautta jälkiruokaan. Aah että oli ihanaa istua valmiiseen herkkupöytään. Sain myös lähikuvia kisuista. Kisut olivat raukeita ja rauhallisia, yksi heistä sentään liikkui. Siitä olikin sitten vaikea saada tarkkaa kuvaa.

Ajattelin siinä kisuleita katsellessani, että jos ihmisellä olisi tuollainen karvapeite naamalla, eivät (nauru)rypytkään näkyisi. Hahhaaa, siinä oiva keino kauneuskirurgian rinnalle! 

Tässäpä esittelen teille katit. 

Roberta

Ensimmäinen katti on vanhin ja viisain...ja uneliain. Roberta ei turhia hötkyile. Roberta kehrää melkein koko ajan, nukkuessaankin kuuluu pientä pörinää. Kolmivärinen kissa on muuten kuulemma aina naaras. Tätä en tiennytkään!

984084.jpg

Eetu eli Mininen

Katti kakkonen on villi seikkailija-luonne ja selviytyjä. Eetu karkasi nimittäin viime vuoden juhannusaattona landella ja seikkaili puoli vuotta metsässä. Suuretsintöjen ja koko savon seudun hälytystilaan saattamisen jälkeen, seikkailija löytyi vasta 12. joulukuuta laihtuneena, mutta suhteellisen hyväkuntoisena! Ei sitä etsinytkään kuin koko Sulkavan seutu ja muutama muu. Kisulin löytyminen oli omistajilleen paras joululahja. Seikkailunsa jälkeen Eetu on tullut ihme kyllä sosiaalisemmaksi ja rohkeammaksi, mutta pitää vielä välimatkaa ihmiseen. Eetun suonissa virtaa puoliksi venäjän sinistä. Se on upea ilmestys.

984081.jpg

Tikru

Katti kolmonen on kiltti ja rauhallinen. Tikru ei koskaan kynsi eikä vihoittele. Tikrun saa vaikka millaiseen asentoon ja se venyy uskomattoman pitkäksi Tikruksi.

984104.jpg

Joona eli Sulo vaan

Ja viimeinen katti on pikkuinen ja vilkas herra Sulo. Sulo on täysikasvuinen iältään, mutta pienikokoinen kooltaan. Se ei pysynyt hetkeäkään paikallaan kuten kamunsa, jotka viisaasti keräsivät voimia iltapuhteeseen. Sulo haisteli ja maisteli kukkia ja vaihtoi ahkerasti paikkaa hyppien tuolilta toiselle. Kuvakin on vähän tärähtänyt, kun pikkuherra oli niin eloisa. Ihanan suloinen Sulo. Siitä se lempinimensäkin sai.

984089.jpg

Kaikki nämä kisut, paitsi Eetu, on ostettu kodittomien kissojen hoitokodista.