Saan säännöllisesti s-postia WWF:stä (Maailman luonnonsäätiö). Tämänkertaisessa kuukausikirjeessä oli paljon kiinnostavaa asiaa. Mua viehättäisi mm. osallistua kesällä talkooleirille. Tällaisia leirejä järjestetään vuosittain ympäri Suomea. Viime vuonna oli muutama kiinnostava leiri, jossa olisi ollut mielenkiintoista olla mukana. Niittyjen vannoutuneena ystävänä esim. Virossa, Matsalun kansallispuistossa raivattiin pientä Väike Rahun ruovikoitunutta saarta avoimeksi niityksi. Tai sitten Vehmaanniemessa Vammalassa hoidettiin niittyjä viikonlopun ajan (paikallisten soroptomistien kanssa??) ja Ahvenanmaalla kunnostettiin vanhoja tammihakoja ja lehdesniittyjä. Todella mielenkiintoista. Tänä vuonna on myös mielenkiintoisia kohteita.

En ole kylläkään mikään näppärä nikkari tai edes erityisen innokas telttailija yms., mutta olen nyt vain jotenkin innostunut ja viehättynyt tästä ajatuksesta. Voin olla peräti vain tiellä tuollaisella leirillä, mutta toisaalta olen aika vahva ja sitkeä ja innostunut. Pääsyvaatimuksetkaan eivät ole pahat:

Talkooleireille ovat tervetulleita kaikki reippaat 18 vuotta täyttäneet. Huippukuntoa ei vaadita, mutta kestävyyttä ja maastokelpoisuutta tarvitaan kenttäoloissa. WWF järjestää osallistujille muonituksen ja tapaturmavakuutuksen leirin ajaksi. Leiriläiset maksavat itse matkansa.

Siellä voisi tosiaan oppia paljon hyödyllistä ja tehdä jotain konkreettisesti luonnon hyväksi! Pitääpä muhittaa tätä jutskaa jonkin aikaa vielä mielessä.

Kirjeessaä oli toinenkin innostava asia. Kaupunki safari-valokuvauskilpailu! Kuulostaa erittäin houkuttelevasta haasteelta. Rupesin jo mielessäni kuvaamaan Helsingin villipetoja ja rehevää city-elämää...waude!

Plokkasin muutaman helmen galleriasta:

http://eos.fi/dyn/jtr/345/

http://eos.fi/dyn/jantsuh/312/

http://eos.fi/dyn/harju/280/

http://eos.fi/dyn/hawk/268/

http://eos.fi/dyn/kuva/242/

http://eos.fi/dyn/pala76/166/<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

http://eos.fi/dyn/velmu/88/

Heeei. Kaikki valokuvaajat nyt joukolla mukaan Kaupunki safarille!!

424720.jpg