Pari päivää on tuntunut vähän siltä, että pikku pääni on pian sekoamassa kaikkeen kiireeseen ja touhotukseen. Onneksi sain taas vinkin herra Uberkuulilta. Tämän päivän postauksen aiheena Viikkovitonen, koska aihe on vastustamattoman herkullinen.

 1. Millä valokuvaat (kameralla tietty, mutta millaisella — onko sinulla useampikin ehkä)?

  Mulla on käytössä järjestelmä digi; Canon EOS 300D, joka on harrastajalle ihan riittävä kapine. Haaveena on tietty kaikenlaiset optiikat ja härvelit, joilla saa kuvattua läheltä ja kaukaa. Kaapissa makaa vanha järjestelmä(filmi)kamerakin. Saapa nähdä tulenko sitä enää koskaan käyttämään. Kännykällä olen myös kuvannut ja saanut jopa leffaliput UL 100:sta yhdestä kuvastani.

 2. Miksi valokuvaat ja mitä?

  Kuvaan omaksi huvikseni ja täysin harrastuspohjalta. Kuvaan usein eläimiä ja luontoa, mutta toki myös ihmisiä ja kaikkea mahdollista. Välillä en halua nähdä koko kameraa. Katselen mielelläni muiden ottamia kuvia.
  Edit 9.11, klo 11.05: Olen aina halunnut kuvata ihmisten käsiä. Erilaisia, eri-ikäisiä, eri töitä tehneitä käsiä. Kuvaan voisi liittää myös tarinan, mitä nuo kädet ovat tehneet. Pitäisi aloittaa vain kuvaamaan...

 3. Pidätkö ottamistasi valokuvista?

  En pidä. Olen tosi harvoin tyytyväinen omiin kuviini. Olen oikea tyranni itseäni kohtaan. Samoin on piirustuksen, maalaamisen ja kirjoittamisenkin kohdalla. En jotenkin kestä omaa kädenjälkeä. Mikähän siinäkin. Kai se on voima, joka ajaa ottamaan lisää kuvia ja onnistumaan paremmin.

 4. Käytätkö mitään kuvapalveluja verkossa (esim. tulostusta, säilytystä, jakoa tms.)?

  Löysin Vuodatuksen myötä Flickr:n, jossa on muutamia käsittelemättömiä alkuperäisiä kuvia. Sinne ajattelin tallettaa jatkossakin lisää. Kätevä paikka, vaikka en saa sellaista kivaa mosaiikkikuvaa tähän blogiini millään näkyviin...sanokaa ihmeessä miten onnistuu jos tiedätte!

 5. Jos saisit valita kaikista maailman valokuvista yhden seinällesi, ihan minkä vaan, minkä ottaisit?

  Tämä on vaikea. Tosi vaikea. Se olisi melko varmasti mustavalkoinen kuva, jossa on muotoja, valoja ja varjoja...pitää miettiä tätä.