Kävin tänään systerin luona kyläilemässä. Systeri tarjosi kahvia ja mustikkapiirakkaa. Miten voi kahvi ja mustikkapiirakka maistua taivaalliselta! Katselimme vanhaa valokuva-albumia ja nauroimme kaikille niille kaameille hatuille, joita jouduimme lapsena pitämään päässämme. Inhosin jokaikistä kypärähattuani. Siksi kai olen ollut aikuisena mieluummin ilman hattua - paitsi nyt kun mulla on ihana töttöröhattuni, jonka ostin Tallinnan hattuparatiisista.

Systerin luona oli hyvin tuttuja naamoja. Yksi näistä herroista jutteli mielellään kanssani ja haisteli kasvojani uteliaana. Tökki päällään ja puski. Yllättävän sosiaalisella tuulella oli hän.

1020300.jpg
Nilho nimittäin.

1020374.jpg

Juoksin myös erään toisen tomeran pikkuherran perässä. Ihastelin pulleita käsiä ja jalkoja ja vielä pulleampia poskia. Vilkkuvia iloisia silmiä. Voi kuinka voi olla ihana pulleroinen palleroinen!

Sain pitää häntä sylissä eikä hän pelännyt eikä vierastanut yhtään. Oli ihan cool - agenttiainesta! Mä olin niin otettu. Lumottu. Myyty. 

Pienet sormet löysivät myös uskomattoman paljon mummilasta nappuloita ja vetimiä, jotka eivät ole pikkusormille sallittuja. Ei. Mutta ne sopivat niin hyvin yhteen nuo uteliaat sormet ja pikkuiset nappulat. Telkkarissa, kännykässä, kamerassa. Niissä erityisen ihastuttavia nappuloita.

1020318.jpgKun hänet laittoi lattialle, alkoi jalat heti liikkua ja kädet nousivat sivuile kuin pingviinin siivet (vai mitkä ne nyt ovatkaan).

Tyylillä omalla eteni pingviinipoika. Vaappui suoraan sydämeen. Löysi alati kaikenlaista purettavaa ja tyhjennettävää: laukut, laatikot, kaapit kokivat näppärän totaalityhjennyksen. 

Toivon saavani hänet vähäksi aikaa lainaksi. Sitten kun äiti ja isä haluavat lähteä esim. leffaan eikä mummilla ja papalla ole aikaa, minäpä nappaan hänet itselleni. Koko päiväksi.

Lellin ja hellin.


1020256.jpg

"Laineilla keinui pieni lautta vain, siellä mä ystäväni nähdä sain, mustavalkoisen Ville Viluisen. Mulle hän vihelteli mielissään, tanssimaan tuli tänne lämpimään, kohta osaat sen, laulun iloisen.

Yykaakoo yykaakoo, pingviinit on täällä jo, nelviikuu nelviikuu hauskaa kieltä laulaa suut, vik vik vik, vik vik vik, lal lal lal lal lal lal la, vik vik vik, vik vik vik, lal lal lal lal lal lal la..."