Joo, kävin siis kokeilemassa salsaa, aidon kuubalaisen opettajan ohjauksessa. Olipa se huimaa menoa! Nopearytmistä kropan keikutusta ja ravistusta joka suuntaan. Liikkeet tehtiin todella nopeassa, rytmikkäässä tempossa ja tanssikoreografiaa harjoiteltiin 1,5 tuntia putkeen. Ja ope papatti koko ajan espanjanksi ohjeita, pari suomen sanaa siellä täällä..elekielellä loput. Ja me vastasimme si si si. Ja taas mentiin niin että sali rymisi.

Open kroppa liikkui irtonaisesti, kauniisti. Kuin itsestään. Liikkeet olivat sulavia ja rentoja. Se näytti niin helpolta ja vaivattomalta. Huomasin, että olen armottoman jäykkä ja tönkkö ja varsinkin erittäin lyhytmuistinen. Tanssikuviot menivät välillä ihan sekaisin. Viimeisillä minuuteilla oli jo tuskaista täräytellä lantiota puolelta toiselle, rennosti. Missä mun lantio on hei? Se oli ihan puutunut, poissa, kadonnut. Hiki virtasi, kuin Niagaran putouksesta. Vesi loppui kesken juomapullosta ja ope sen kun paukutti pieniä vaativia kuubalaisia käsiään nopeampaan ja nopeampaan tahtiin ja patisti päläpäläpäläpäläPÄLÄ...uuuh-huuuh. Yksi vaikeimmista liikkeistä oli sellainen haara-asento lattianrajassa varpaillaan kantapäät ylhäällä - siinä asennossa olisi pitänyt keikuttaa vielä lantiota edestakaisin eteen ja taakse..no ei ihan kyllä onnistunut. Unpossible! Nauratti ihan ääneen, kun tajusin rajallisuuteni ja kroppani täydellisen tottelemattomuuden. "Heilu heilu HEILU!" käskin lantiotani tiukasti, mutta se ei tajunnut heilua milliäkään. ---Illalla painuin jo ennen Deadwoodia nukkumaan. Olin ihan rättipoikkiväsynyt. Nukahdin varmaan hetkessä.

Eilinen olotilaennusteeni lupaili kiputiloja lantioon ja takapuoleen, mutta eniten tänään on tuntunut kyllä reisissä. Lantio on myös sen verran puutunut, että tietää tehneensä muutamia kuubalaisia lantioliikkeitä. Sen verran oli kuitenkin hauskaa, että ensi keskiviikkona menen uudelleen, ihan uhallakin. Ei muuta kun vinks vonks lantio heilumaan. Pistän sen vielä tottelemaan!

Näin ne siellä Kuubassa muuten salsaavat. Se on heillä veressä!

529458.jpg
Salsakuva täältä.