Aku Ankassa oli liitteenä hauska tilaustarjous; Tintti-autoja hahmoineen. Ne ovat sellaisia pienoismalleja autoista, joita Hergé on piirtänyt Tintti-kirjoihinsa. Mä olen Tintti-fani ja tietenkin tilasin nuo kaksi pienoismallia heti. Sitä paitsi toinen autoista (Cadillac Fleetwood vm. 1938) on suosikki-kirjastani Tintti Tiibetissä, josta muuten ostin 1. painoksen kirjamessuilta. Lisää pitäis mennä ostamaan ja kerätä kaikki nuo Tintti-kirjat hyllyyn.

1277693.jpg
Kuva täältä (voi miten ihania vetureitakin löytyy tuolta!)

Toinen auto on T-Ford Tintti Kongossa-kirjasta:

1277708.jpg
Kuva täältä
Se on suunnilleen tämän näköinen auto (en löytänyt tuota oikeaa pienoismallia).

Hauskoja keräilykohteita lapselliselle Angelalle. Mitähän muuta onkaan vielä tulossa...!

Tintin hahmoista pidän eniten (Tintin ohella) Kapteeni Haddockista. Hän on hyvin mielenkiintoinen ja värikäs persoona. Hänellä on yös mainio sanavarasto, varsinkin vihaisena. Nuo Haddockin kiroilut on koottu jopa kirjaksi. Ah, se pitäisi saada myös. Parhaimpia kiroiluja on koottu tännekin pitkä lista. Itseäni miellyttää eiten haukkumat: ameeba, ektoplasma, jauhokuono, kummeliturska, lettupannu, mullinkuikelo...ehheh. Olen näköjään ennenkin ihastellut Tinttiä ja Haddockia. (Koittakaa kestää näitä lapsellisuuksiani.)

Jos haluat tietää enemmän kiroilusta, kurkkaa myös tänne. Mainio kooste kiroilusta ja kirosanoista.

ps. En minä päässyt eilen shoppaamaan, kun piti mennä siirtelemään kirjoja kaapista kaappiin...virkistystoimintaan kuuluminen velvoittaa kaikenlaiseen puuhasteluun lyhyelläkin varoitusajalla. Saimme pizzaa ja olutta palkaksi. Että maistui hyvältä! Tänään poikkean apteekkiin ainakin ostamaan sitä D-vitamiinia, että jaksan tämän lopputalven.