Ja kaksintaistelun kiistaton voittaja on: Slik, tuo skottilainen seitkytluvun baseball-poikabändi.

Mä olin Slik-fani - maltillisesti. En ole koskaan mennyt totaalisesti sekaisin mistään bändistä, muttä monen teinitytön pää meni pyörryksiin toisesta skottilaisesta ihmeestä eli Beijareista. Taisin olla ainoa teini Helsinki-cityssä, jolla ei ollut skottiruutua jossakin muodossa päällään. Haha. Mutta mukavia muistoja on näistä veijareista ja sen aikaisista kamuista, jotka piirsivät kouluvihot täyteen Lesin ja Ericin kuvia. Terkkuja vaan heille!

Kuuntelin mä muutakin musiikkia. Slik oli sellainen "uhmakas" vastalause Bay City Rollers -hysterialle.

931893.jpg
Kuva täältä

Legendaarinen 70-luku

Rupesin sitten oikein miettimään, mitä mä muistan murkkuvuosikymmeneltä. Silloin oli ainakin Biiverit ja leveälahkeiset V-farkut muotia. Slik oli muuten myös yksi Beavers-farkkujen "mannekiineista" monen muun staran ja bändin ohella. MicMac oli kova sana nuorison keskuudessa, kun oli kyse Muodista. Se oli kallis, mutta ehdottomasti viimeistä muotia tarjoava erikoisputiikki.  Silloin 70-luvulla putiikki sijaitsi Korkeavuorenkadun alkupäässä (Hämeentie). Sammaribiiverit oli saatava, vaikka maksoivat peevelisti (vanhemmat repivät hiuksiaan päästä). Ja takataskussa keikkui komea jättikampa!

Mieleen tulee myös kotipiha ja talkkari. Talkkaria kiusattiin, mutta kohtuudella, sillä talkkari oli tärkeä Kesällä oli aina lämmintä ja talvella aina lunta. Kesällä mentiin maalle tekemään heinätöitä, talvella laskettiin mäkeä ja oltiin lumisotaa. Muistan myös Skodat, Angliat ja hurjat Opelkadetit. Neliovinen auto oli kadehdittava jos jollain sellainen oli. Kundeilla oli fillarit, joissa oli sellainen pitkä satula ja korkea tanko, tytöillä oli Jopot tai Ponit.  Ja silloin fillaritiin koko päivä. Jaloissa oli useimmiten hait tai puukengät ja naamaan laitettiin Niveaa. Suuhun pisteltiin Lolaa ja Merkkareita. Myöhemmin Omppu-viiniä.

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen...Kekkonen. Saturday Night Fever ja Aira Samulinin rytmikkäät. Armi aavikko. Abba.

Ja olihan tietenkin Hurriganes, Sleepparit ja Dave. Näitä kuunneltiin sitten ahkerasti myöhemmin käytiin monilla keikoilla mm. Vanhalla ja Tavalla. Nyt kun muistelen, niin eipä paljon muiden keikoilla sitten käytykään. Daven keikoilla olen käynyt varmasti eniten elämäni aikana. Isokynä oli kaikkialla.

933105.jpg

1980-luvun vaihteessa valmistauduin sitten suureen elämänmuutokseen, kun tulin täysi-ikäiseksi ja aloin käydä mm. Tavalla, Arkadiassa ja 33:ssa.

Seitkytluku on jäänyt mieleen hauskana vuosikymmenenä.