Nyt on aika muistella vanhaa kunnon kuplaani.

Eräänä kauniina päivänä sain päähäni, että haluan itselleni VW-kuplan. Mistä lie pälkähti päähäni. Se ei olisi mikä tahansa kupla vaan siinä pitää olla tyyliä ja glamouria. Kiertelin kaartelin ympäriinsä kokeillen erilaisia, eri-ikäisiä, erivärisiä, erimallisia kuplia. Lopulta pitkän etsinnän jälkeen löysin omani; vuoden -63 harmaan kuplakomistuksen, jonka kori oli loistokunnossa alkuperäisine maaleineen. 

Ajelin lähiympäristössä pieniä matkoja ylpeänä esitellen uutta vanhaa autoani. Minulla oli vakaa aikomus oppia kaikki kuplastani ja sen hyvin sympaattisesta moottorista. Suunnittelin kuinka korjailisin sitä hellästi  ja se olisi kivaa. No eihän minun vielä tarvitse oppia ajattelin ja päätin viedä kuppelin maalle mökkiautoksi. 

Mökille on matkaa n. 300 km. Ajelin iloisena kauheassa helteessä ja kaikki ohiajajat katselivat kuplaani ihaillen. Hiki virtasi, mutta matka jatkui kuplamoottorin hyrrätessä pehmeästi päristen. Jossakin kohtaa matkaa poikkesin eräälle maatilalle, jossa oli hevosia laitumella. Sieltä lähtö vaati emännän ja isännän tarmokkaan työntöavun. Seuraavan kerran jouduin pysähtymään bensa-asemalle tankkaamaan. Sieltä kurvasin maantielle komeasti, mutta yhtä-äkkiä moottori alkoikin pätkiä ja yskiä ja vauhti hiipui hiipumistaan. Työnsin lopulta sammahtaneen autoni tien sivuun. Mökille oli matkaa enää n. 50 km. Voi paska, mutta ei auttanut mikään. Siinä seisoin ja ihmettelin, että mikä ihme siihen nyt tuli. En ymmärtänyt pätkääkään moottorin eksotiikasta. Kaikeksi onneksi mökkinaapuri sattui ajamaan juuri sopivasti ohi huomaten apean näyn. Loppumatka eteni komeasti hinaten.

Muutaman vuoden ajelin kuplallani, joskus pääsin jopa perille. Yleensä en, koska moottorista pamahti kummallisesti sitä sun tätä, milloin mitäkin. Vein kuplaani ahkerasti korjaamolle, jossa olinkin tuttu vakioasiakas kesäisin. Lopulta tuli järki päähän ja päätin luopua rakkaasta volkkaristani. Haikeaahan se oli, mutta näin oli parempi sekä autolle että minulle ja etenkin ympäristölle. Nykyään ajelen muutaman vuoden vanhalla Ford Ka:lla, jolla pääsen aina perille :)

255987.jpg
Armas kuplani Savonlinnassa parkissa.