446815.jpg

Eilen oli mahtava ilma. Pihapuissa linnut suorastaan huusivat kevättä. Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että aurinkolasit olivat must. Kevättä ilmassa ja rinnassa lähdin Stadiin kiertelemään kamerani kanssa.

Aloitin tutkimusmatkani Pasilan rautatieasemalta. Olen aina pitänyt jostakin syystä junista. Pienenä tyttönä haaveilin jopa veturinkuljettajan urasta. Vanhat veturit olivatkin kiehtovia ja kauniita. Pasilan asemalla seisoo paljon vanhoja junia. Olisipa mukava tietää miksi ne siellä rapistuvat. Voisikohan vaunuihin mennä kurkkimaan? Taaempana näkyi sellainen sininen tutunnäköinen juna, jolla aikoinaan matkustettiin perheen kanssa maalle kesiä viettämään - Pasilassa jo muuten syötiin aina eväsleivät :) Nostalgia nosti taas päätään ja muistelin hymyillen lapsuudenaikaisia junamatkoja.

446812.jpg

No tarkoitus oli kuitenkin kuvata junia ja jatkaa teemaaa ´cityboa´-aiheesta Kaupunki safari-kilpailuun. Nämä boa-vanhukset lepäilevät cityboien hautausmaalla, suunnittelin mielessäni ja näpsin haltioissani kuvia ´kaupunkikäärmeistä´.

Pasilasta matkasin boalla (tietenkin) Stadin keskustaan rautatieasemalle, jossa kuvasin sisällä ja ulkona. Käänsin nokkani sitten Senaatintorille päin. En ollut suunnitellut yhtään mihin päin lähtisin, mutta jotenkin meri veti puoleensa. Päädyin Kruununhaan venelaitureille pohjoisrantaan ja ihastelin aikani muutamaa viehättävää paattia, joita jo kunnostettiin kesää varten. Putputtajaveneestäkin olen joskus haaveillut, mutta kaikkea ei tässä maailmassa saa, vaikka kuinka haluaisi. Jatkoin sitten matkaani kauppatorille ja kävelin lopuksi Espan puistoon. Sunnuntainen Stadi oli yllättävän hiljainen. Missä kaikki lienevätkin sunnuntaisin.

Lopulta kuvausmatkani päätty siihen, kun kameran akku tyhjeni. Akku tyhjenee nykyään turhankin nopeasti, jo yhden kuvausmatkan aikana. Pitäisi varmaan ostaa uusi. Olin aika tyytyväinen kirjavaan kuvasaaliiseeni, kun tarkastelin myöhemmin kuvia kotikoneen ääressä, osa pääsi jopa kilpailuun. Raitis ilma teki erittäin hyvää mielelle ja kropalle. ´Citytiikeri´ löytyi muuten ihan naapurista :)

"Stadi on paras mesta, mutta muut eivät ole huonompia."

446825.jpg

446827.jpg

446828.jpg

446829.jpg

446830.jpg

446831.jpg

446836.jpg

446832.jpg

446833.jpg

446834.jpg

446835.jpg

446837.jpg

446838.jpg

446839.jpg

**********

Initarod-kisa jatkuu edelleen Alaskassa. Listan mukaan Paul Gephardt on jo saapumassa Shaktoolikiin. Viimeisimpien tietojen mukaan Donald Smidtkin on yhä mukana kilpailussa. Moni on lopettanut tai jopa loukkaantunut matkan aikana ja osa koiristakin on joutunut sivuun kisasta. Eläinlääkärintarkastuksilla seurataan tarkoin koirien kuntoa ja jaksamista. Ilolla totean, että Smidtin kaikki omat koirat ovat vielä ajokunnossa! Ovat juuri ohittaneet Ophirin.

**********

ps. Lisään muutaman kuvan mukaan vielä myöhemmin illalla.