Kyllä kyllä, luen minä muutakin, kuin mustiksia ja Uutislehti 100:n tekstiviestejä!

Tässä kategoriassa otan yhden huonon uutisen ja yhden hyvän uutisen esille. Huom. Uutiset on kopioitu eri uutislähteistä. Uutisen lopussa lähde. Tekstiä on saatettu hieman raikastaa omin sanoin. Kursiivilla kirjoitetut ovat Angelan omia kommentteja. Ensin esittelen huonot uutiset ja perään hyvät uutiset. En takaa, että hyvät uutiset tyydyttävät kaikkia lukijoita, mutta minua ne tyydyttävät kyllä.

Huonot uutiset:

Kalat ja äyriäiset häviävät meristä pikavauhtia. Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan kala- ja äyriäiskanta voi kuolla sukupuuttoon vuoteen 2048 mennessä. Häviämiseen on syynä mm. ylenmääräinen ylikalastus.  http://www.verkkouutiset.net/tulosta.php?id=99044

Olen aivan järkyttynyt tästä tutkimustuloksesta. Voi kala-parat voi merien tulevaisuutta. Sitä kautta koko ekosysteemi ravintoketjuineen on vaarassa. Ihminen tuhoaa itse itsensä. Viisas laji tuo ihminen, totta vie.

Hyvät uutiset:

Mutta aina on eliö- ja eläinlajeja, jotka selviävät mitä uskomattomimmissa olosuhteissa. Yksi sellainen on karhukainen. Karhukainen ei ole karhu eikä mielikuvitusotus vaan pikkuriikkinen töppöjalkainen sammalikossa elävä otus, joka selviää lepotilassa hengissä jopa -270 asteen pakkasessa, kiehuvassa vedessä, vuoristo-oloissa, kovassa paineessa ja selviää jopa röntgensäteilystä 200 kertaa paremmin, kuin ihminen eikä happokylpykään niitä sitkiäisiä nitistä.

Ankarissa olosuhteissa karhukainen poistaa itsestään vettä korvaten sen väkevällä sokeriliuoksella eli tunkee itseensä siis pakkasnestettä! Näin se voi pysyä paikallaan jopa kymmeniä vuosia kunnes olosuhteet muuttuvat suotuisiksi ja otus pullistaa itsensä ennalleen. (Tiede 7/2006).

Onpa ihmeellinen otus tuo karhukainen. Ihminen on muuten keksinyt suurimmat keksintönsä suoraan luonnosta. Meidän pitäisi ymmärtää kunnioittaa luontoa hieman enemmän, sieltä se suurin viisaus löytyy nenämme edestä. Vaikka ihminen tuhoaisi itsensä, maailma kukoistaa ajan kuluessa tällaisten sinnikkäiden karhukaisten ansiosta. Hurraa karhukaiselle!

247916.jpg
Temmeltäviä karhukaisia sammalen lehdellä. (Kuva Tiede-lehdestä)