Minä käväisin viikko sitten lumen peittämässä Turussa. Alunperin tarkoituksena oli mennä teatteriin ihmettelemään Romeon ja Julian traagista rakkaustarinaa, mutta juuri tämä lauantain näytös, johon olimme menossa, peruutettiin yllättäen. Päätimme kuitenkin lähteä Turkuseen. Onneksi lähdimme.

Kahden päivän reissu on ihan liian lyhyt nähdä koko Turku, mutta jotain sentään nähtiin: Ruoka, kulttuuri, musiikki, kirjallisuus. Siinä oli jo monta syytä käydä Turkusessa. Kaunein asia oli Aurajoki, jonka näimme päivällä ja mahtavassa iltavalaistuksessa. Upeaa.

Kaikkein mukavinta Turussa olivat mukavat ihmiset ja ystävällinen ilmapiiri. Ensimmäiseksi hyökkäsimme kirjakauppaan, joka kauppasi kirjoja 2 €/ kpl. Ahmimme kirjallisuutta. Minun kassiini jäivät seuraavat kirjat:

Heikki "Hiski" Salomaa: Pienet tarinat
Kauniita asioita - Virginie Despentes
Mozart-esseet - Sören Kierkegaard
Cuba libre! - Laura Similä (Toim.)
Lutka - Helen Walsh
Ääni - Dominique Sylvain
Kutsumushuora - Torsti Lehtinen
Elämäni elokuvat - Alberto Fuguet
Kameleontti - Ray Loriga
Unikäärme - Vonda N. McIntyre

Kaupanpäälle sain palan makeeta mustavalkoista retro-tapettia ja kaksi retro-henkistä verhoa, joita voi pitää vaikka pöytäliinoina sekä Rojun: Täti jaksaa heilua-kirjan (sarjakuvia vuosilta 1991-2006). Tapetinpätkän laitan siihen omaan huoneeseeni tehosteeksi ja maalaan loput seinästä metallinhohtopinkillä. Sen olen nyt päättänyt.

Suuntasimme museoon, jossa saimme kivan annoksen keskiaikaa. Turkuhan on Suomen vanhin kaupunki. Keskiaikainen museo sopi hyvin vierailun luonteeseen. Ihastelimme keskiaikasita lasitaidetta ja kuuntelimme mm. erilaisia instrumentteja, joita silloin on soiteltu. Osa museosta oli alkuperäistä rauniota, joka melkein toi wanhan ajan iholle. Suurenmoinen elämys.

Ruokailusessio Teinissä oli maukas ja ilmapiiri ystävällinen. Olisin voinut myös mennä syömään johonkin niistä kauniista jokilaivoista. Ehkä joskus pääsen niihinkin. Söin suussasulavaa possua kanttarellikastikkeen ja röstiperunoiden kera: *Kokonaisena pariloitua possun sisäfileetä ja kanttarellimuhennosta, portviinikastiketta, rosmariiniomenaa ja hunajajuureksia, perunaröstiä* Jälkiruuaksi valitsin Irish Coffeen. Naisten ilta oli täydellinen jo siinä vaiheessa, mutta vielä oli mukavaa tiedossa. Löysimme nimittäin sattumalta jazzahtavan ravintolan, jossa dj soitti wanhaa jazzia ja swingiä. Sehän sopi meille. Käväisimme ennen sitä vielä Ravintola Pankissa alkudrinkeillä.

Kaikenkaikkiaan Turku oli lämmin kaupunkin vaikka pakkanen puri poskia. Kesä-Turku on varmaan toisenlainen upeine jokilaivoineen ja iloisine tori-tunnelmineen. Ehkäpä piipahdamme ensi kesänä uudestaan kauniissa Turkusessa.


Angela Aura-joen rannassa


Dianan kanssa kävelemme rantakatua...


Jäällä näkyi vaikka mitä tavaraa...


Jokilaiva

Kuvat by Donna