Eilen olin aivan täpinöissä. Olin ihan oikeasti innoissani pitkästä aikaa. Kaipaan selvästi nyt kevyttä viihdettä rankan työputken vastapainoksi. Mikäs sen sopivampaa, kuin James Bondia ja toimintaa.

Kävelin junalaiturilta asema-aukion läpi, uuden ja paljon puhutun luistelukentän ohi kohti leffateatteria. Luistelukenttä luo minusta ihmeesti iloa ja valoa Rautatieaseman ympäristöön. Siellä heilui kaikenikäisiä luistelijoita ja heillä näytti olevan hauskaa. Ihmisiä seisoi myös luistelukentän ympärillä katselemassa menoa. Hymyilytti. Tuli jotenkin hyvä olo. Mieleen tulvahti lapsuuden talvet ja koulun suuri luistelukenttä, jossa käytiin usein kaatuilemassa ja harjoittelemassa erilaisia kuvioita. Tajusin, että en ole luistellut vuosikausiin! Hiihtämässä kävin sentään viime vuonna Levillä. Pitäisiköhän kokeilla luisteluakin pitkästä aikaa. Mahtaisin olla riemastuttavan hoippuva näky.

Elokuvateatterissa oli kova kuhina. Innostukseni tuntui jo kehossa kylminä väreinä, kun istuuduin varatulle paikalleni. Ehdin jo tuskastua monta kertaa loputtomiin mainoksiin ja napsia namipussin puolilleen ennen kuin koko Bondi oli edes alkanut.Vihdoin filmi alkoi ja uskokaa tai älkää, nautin joka sekunnista. 

Tarinahan kertoo James Bondin alkuvaiheista. Hän on vielä salaisen agentin raakile, hiomaton timantti, joka vasta aloittelee menestyksellistä agenttiuraansa. Tarinassa Bond joutuu äärimmäisiin fyysisiin sekä psyykkisiin suorituksiin; hän juoksee, ajaa takaa, istuu kidutustuolissa, heittää erinomaista läppää, pelaa, tappaa, tunteilee ja jopa herkistelee. Tästä Jameksesta löysin kylmän ja kovan kuoren alta uskomattoman tunteiden kirjon, joka ilahdutti erityisesti. Olin totaalisesti turkoosisilmäisen mutruhuulen lumoissa. Eikä Bond-tyttö Eva Greenkään jäänyt huomaamatta. Siinä naisessa on totisesti tyyliä. Sensuelli kauneus ja rautainen ammattitaito hennossa varressa on tehokas yhdistelmä.

Tämä Bond on ehdottomasti yksi parhaimmista jos ei sitten se paras. Siihen oli saatu uudenlaista syvyyttä, Bondiin inhimillisyyttä ja monipuolisuutta sekä tietynlaista uskottavuutta. Loppuhuipennus Venetsian maisemissa kruunasi koko elämyksen. Suosittelen lämpimästi kaikille ikään tai sukupuoleeen katsomatta, eikä tarvitse olla aikaisempaa Bond-kokemusta.

 282525.jpg282527.jpg 282528.jpg