Unohdin eilisessä postauksessani mainitä, että mä olin eilen myös paloturvallisuuskoulutuksessa. Mutta oikeastaan se ansaitseekin ihan oman postauksen.

Tulta päin!

Meille osastojen paloturvallisuusvalvojille järjestettiin pieni mutta antoisa koulutus työpaikallani. Palomestari Harri Koivisto kertoi meille ensin vähän teoriaa, sitten siirryimme Myyrmäkeen harjoittelemaan sammutusta palopeitteellä ja sammuttimella. Kylläpä oli mielenkiintoista. Kysyin palomestarilta montako naista on palomieshommissa ja yllätyksekseni ei ole kuin n. kuusi kappaletta palonaisia. Aika miesvoittoinen ammatti on tuo palomiehen homma.

1600760.jpg
Tässä minä sammutan (ääk mikä kuva!) mutta palomestarilta tuli tyylipisteitä ja kehuja hehee...

Palomestari kertoi myös traagisia tarinoita palomiesuransa varrelta ja ihan vihaksi pistää sekin seikka, että palomiesten eläkeikää nostettiin 58:sta 65:een...muutenkin tuon arvokkaan ammattikunnan edut ovat aika sikahuonot. Tosi väärin. Toivon hartaasti että asiat paranevat ja äkkiä. Hyvin arvokasta työtä tekevät nuo pelottomat palomiehet.

Palosammutuspuuhien jälkeen menimme sammuttamaan janomme paikalliseen Allun Grilliin, jossa oli kaikenlaista jännää Mika Häkkis -rekvisiittaa...oli siellä yhdet mäkisuksetkin!

Kuumaa paloturvallista kesää kaikille!