Sain maanantaina muhkean 80 €:n tarkastussakon junassa. Minulla oli kyllä voimassaoleva matkakortti, mutta se oli väärässä paikassa eli treenikassin taskussa ja treenikassi oli kotona. Vähän noloa istua siinä, kun tarkastaja-setä kirjoittaa sakkolappua ja minä yritän selittää, että "aina kun vaihtaa laukkua, niin bla bla bla..." kuulostaa hyvältä tekosyyltä ja suurelta valheelta. Montakohan kertaa ovat tuonkin lauseen kuulleet...eihän siinä sitten tosiaan muu auttanut kuin istua nolona ja ottaa sakko vastaan mukisematta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Luin sitten YTV:n sivuilta, että jos lippu ei ole mukana ja saa sakon, niin sakon saa mitätöityä viikon kuluessa. Onneksi tarkistin vielä nuo paikat, joissa sen sakon saa mitätöityä, sillä niitä ei ole monta. Pasilan asemalla on tarkastusmaksupiste 2. kerroksessa, johon tänä aamuna suunnistin ja valmistauduin kauheaan rumbaan ja suureen taisteluun sakkoni mitätöimiseksi...

 

Mutta joskus voi yllättyä iloisesti. Asia hoidettiin näpsäkästi parissa minuutissa, ilman katkeria kyyneliä. Ilman minkäänlaista sanaharkkaa tai tyhmiä kysymyksiä - ohhoh. Lopuksi virkailija vahvisti sakon mitätöinnin vielä sanomalla: "Perutaan pois." Hymyilin ja kiitin hyvästä palvelusta.

 

Mielettömän hienoa!

 

ps. Ajaessani aamulla juna-asemalle, sorsa oli jäänyt auton alle ja lojui keskellä tietä kuolleena ja liiskattuna. Alkuviikosta olin itse ajaa oravan päälle, mutta onneksi kurre peruutti viime hetkellä. Nyt sietää ajaakin varovasti, kun luonto alkaa herätä ja kaikenlaista vipeltäjää voi eksyä ajoteillekin. Olen yhden kerran ajanut jäniksen kuoliaaksi. Se oli kamalaa. Voikun senkin voisi perua pois!