Olin eilen valokuvauskurssilla, jonka aiheena oli henkilökuvaus. No se oli enemmänkin luento, mutta opin taas paljon uutta.

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta jäi erikoisesti mieleeni; nimittäin tieto siitä, mikä mahtaa olla kaikkein eniten kuvatuin kohde. Takapuoli! No enpä olisi heti hoksannut. Että pakarat.

Aiheestahan löytyy hienoja esimerkkejä (vaikka nyt ei tule ensimmäistäkään mieleen). No tottahan toki kauniisti, taitavasti kuvattu takapuoli valoineen ja varjoineen on kuvauskohteena ihan yhtä hieno kuvauskohde siinä missä joku muu. Mikäs sen kauniimpaa. Mutta enpä olisi silti uskonut. Luulisi, että kasvoja olisi kuvattu kuitenkin enemmän.

Olen minäkin kuvannut ainakin yhden takapuolen. Se on aito roomalainen peppu. Hieno peppu onkin. Enpäs laitakaan sitä vielä näytille. Pieni jännitys tekee terää!

PS. Sitten kun julkaisen kuvani, olen toivottavasti löytänyt joitakin esimerkkejä kuuluisista pakarakuvaajista, joita voitte sitten ihailla. Linkkejä siis tulossa. Paka...eikun palataan!

EDITTIÄ 25.10.2006, klo 21:

Ehkä on paikallaan hieman tarkentaa kirjoitustani. Opettaja enemmänkin totesi, että takapuolta on kuvattu eniten maailmassa (tarkoitti siis epäilemättä kuuluisien valokuvataitelijoiden tasokkaita kuvauksia). Ei sen kummemmin perustellut, totesi vain. Asia jäi vain mieleeni, sillä se yllätti täysin.

Jos joku tietää asiasta enemmän, olisi mielenkiintoista tietää mihin asia perustuu. Vai onko se vain niin, että ihmisen selkä, lantion kaari, takapuoli ovat kauniita kuvattavia...? Se mustavalkoinen kuva, jota ope näytti, oli upea ja hätkähdyttävän kaunis. Siinä ei ollut mitään likaista tai ällöä. Kauniit varjot ja valo tekivät siitä taideteoksen. Liitän linkin tänne, kun saan tietää taiteilijan nimen.

No niin tässä se elämäni ainut takapuoli-otokseni. Kuvassa on varmaan tosi kuuluisa pepa, sillä ei siitä muuten olisi veistosta tehty! Roomalainen takapuoli voilá (PREGO!):

234057.jpg