Lueskellessani blogeja, osui silmiini Tiinan blogissa ollut ihmettely Bruce Springsteenin eräästä kappaleesta, jossa nostetaan tyttö lavalle. Varapygmi muisti ihailtavan tarkkaan, että tyttöhän oli Courteney "Frendit" Cox ja kappale Dancing in the Dark (hieno kappale muuten). Sattumaa vai lavastusta ken tietää, mutta monen fanin suuri toive varmaankin. Tästä pulpahti kirkkaasti mieleeni eräs mainio juttu, joka on siis oikeasti tapahtunut eräälle hyvälle ystävälleni.

Ystäväni oli vähätyttönä suuren idolinsa David Bowien konsertissa. Vuotta en tiedä enkä muista, mutta S oli tuolloin ehkä 15-16-vuotias. S oli tuolloin jo upea ilmestys; vaaleat luonnokiharat hiukset, pitkät Uma Thurman -sääret, hoikka ja überssuloinen pakkaus. S fanitti Bowieta intohimoisesti. Ja kun S pitää jostain, on se hothothotHOT. S oli siinä lavan edessä ja heilui villisti Bowien tahdissa ja katsoi sinisillä silmillään idoliaan palvovasti. Eikä S:ää voi olla huomaamatta. Yhtä-äkkiä Bowie tempaa S:n lavalle ja pussaa tulisesti suoraan suulle. Siinä he kaulailivat jonkin aikaa koko suuren yleisön edessä. Ja pussasivat. Hitto!

No me kaverit tietenkin olemme saaneet kuulla suutelosta monet kerrat jälkeen päin. Mikä ettei. Harvemmin sitä pääsee Bowien kanssa pussailemaan. Harmi, että tuosta pususta ei löydy tuubi-materiaalia. On vain S:n uskomaton tarina.

Edit klo 0.55: Todettakoon vielä lopuksi, että S kasvoi aikuiseksi ja irtosi Bowiesta (henkisestikin), muutti Ruotsiin ja meni meni naimisiin ruotsalaisen David Bowie -kloonin kanssa. Jotkut tarinat päättyvät onnellisesti. Sen pituinen tämä.

Tässä se Courteneyn kohokohta kuitenkin. Kuvitelkaa vain tilalle Bowie ja suloinen kiharatukkainen, pitkäsäärinen blondi pussaamassa:

JA ONNEA KIMILLE NIIN PERKULEESTI!