Edit 2.6.2007: Friisiläiskatrilli-video (en ole itse kuvannut).

Eipä heti uskoisi, että hevoset osaavat pelata futistakin. Kyllä! Ja niiden päällä voi jopa maata! No ei nyt kannata heti mennä hevosen luo ja sanoa sille "Maahan!". Ei se nimittäin menisi. Mutta jotkut hevoset on opetettu tekemään vaikka mitä.

Tuomarinkylässä oli tänään Hevosfestivaalit. Lähdin sinne toiveikkain mielin, vaikka onnettaret olivat tänään selvästi kääntäneet meikäläiselle selkänsä. Mikään ei ole nimittäin mennyt putkeen. Huono onni jatkui paikan päällä, mutta en nyt ala parkua. Ihan mukava päivä oli kuitenkin ja sain muutaman kuvankin otettua. Taas huomasin kuinka huono objektiivi mulla onkaan.

Väkeä oli kuin pipoa ja aurinko lämmitti kuumasti. Minunhan piti alun perin kuvata friiskatrillia, mutta myöhästyin näytöksestä. Onneksi M:n ystävä on videoinut koko komeuden, että näen sen sitten myöhemmin.

No ehdin onneksi juuri katsomaan, kun heppaset alkoivat pelata futista.

617772.jpg
Tässä on raivoisa hyökkäys ja kiihkeä puolustus vastakkain

617774.jpg
Tämä musta friisiläinen oli ihan ylivoimainen. Se pyöritteli palloa kuin Pekhami ja laukoi maaliin koko kavionvoimallaan...

617918.jpg
...sillä aikaa joukkuekaveri poukkoili villinä ihan muualla. Sitä ei selvästikään huvittanut potkia palloa. Eikä sen tarvinnutkaan, sillä friisiläinen hoiti homman kotiin 3-0. Näillä veijareilla oli uhkarohkea, mutta ovela taktiikka, joka toimi!

Festareilla oli myös hirmuisesti koiria. Huono onneni on jälleen syynä, että en saanut niistä enempää kuvia kuin tämän yhden. Mutta tässä kuvasta välittyy koko koirakunnan festaritunnelma täydellisesti.
618175.jpg

Edelleen huonosta tuuristani johtuen en saanut vikellyksestäkään kuin yhden kuvan. Se onkin varsin mielenkiintoinen laji. Pitäisiköhän ruveta opettelemaan Hauiksen kanssa tällaista rentoa vipellystä.617966.jpg

Sokerina pohjalla esiintyi bulgarialainen unkarilainen hurjapää kylmäpäisen hevosensa kanssa. Miehen ruoska viuhui tiuhaan hevosen korvan juuressa, mutta heppa ei ollut moksiskaan. 618003.jpg
Parivaljakko oli kaunis ja taidokas näky

617777.jpg
Ai kun olisi mukava istuskella näin Hauiksenkin kanssa ja hirnua

Katso slideshow kaikista kuvista.