Edittiä 12.11.2006 klo 16 pintaan: Nyt se on nähty ja tykätty ihan kybällä. Ei voinut kyynelehtimättä katsoa. Ai-van mykistävä leffa. 

Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies.

Nonniin. Huomenna...eikun tänään aion katsoa erään elokuvan, jota en ole koskaan nähnyt ja josta olen kuullut pelkkää hyvää. Kummallista, että tämä suuruus on jäänyt näkemättä nykyisessä uusintojen sarjatulessa. Eihän telkkarista muuta tulekaan, kuin uusintoja ja uusintojen uusintoja. Kumma juttu tosiaan.

Hehkutan tätä leffa-helmeä itselleni etukäteen, niin kuin nykyään on tapana mainostaa tulevia huippu-sarjojakin. Niitähän pyöritellään ja mainostetaan ennakkoon niin kauan, että moni kyllästyy ja "vetää hernettä nenään" jo ennen kuin koko sarja on edes alkanut. Minusta nuo hypetykset ovat ihan tervetulleita, sillä olen niin hajamielinen, etten muistaisi yhtäkään katsoa jos ei niitä joka väliin tungettaisi. Mitä parempi hypetys, sitä enemmän innostun. Sellainen mainonnan orja minä olen.

Niin, harhauduin jo aiheesta, sekin on ihan normaalia minua. Eli se elokuva, jota tässä yritän hurjana hypettää (pitää luntata IMBD:stä): The Shawshank Redemption. Suomenkielinen suomennos on vähän höhlä: Rita Hayworth - avain pakoon. Leffa ei aikoinaan saanut kummemmin mainetta, mutta nousi yllättäen myöhemmin yhdeksi suosituimmista pätkistä, IMDB:ssä se on rankattu jopa 2. parhaaksi! Nyt olen vihdoin saanut tämän huippu-DVD:n käsiini.

Luvassa on King-elokuvien aatelia, mestarillista kuvausta vankilamiljööstä, mahtipontista musiikkia, Tim Robbinsin ja Morgan Freemanin upeaa roolityötä, jonka kuulemma ihan tuntee nahoissaan, muita upeita sivurooleja, kiristyvää jännitystä, onnistunutta ohjausta ja käsikirjoitusta, syvällisempääkin sanomaa ystävyydestä ja toivosta...huippuelokuvaa!

Oma pieni hypetykseni sai minut innostumaan jo niin mielettömästi, etten miltei malta odottaa aamuun. Odotan kiihkeästi tätä elokuva-elämystä, joka on pitkään jo kutkuttanut. Nähtäväksi jää miten se sitten lopultakin tehoaa, mokoma elokuva :)

229220.jpg 

Alkuperäinen nimi: Shawshank Redemption
Ohjaaja: Frank Darabont
Pääosissa: Tim Robbins, Morgan Freeman, Clancy Brown, Bob Gunton
Valmistusvuosi: 1994
Valmistusmaa: USA
Kesto: 1,37 h
Genre: Draama

Hope is a good thing, maybe the best of things. And no good thing ever dies.

229241.jpg

Suurenmoinen elokuva siitä kuinka ihminen pystyy säilyttämään toivon paremmasta huomisesta epäinhimillisissäkin olosuhteissa. Avain pakoon kuuluu niihin elokuviin, jotka kestävät mainiosti useita katselukertoja.