Suomalaisia pidetään sisäänpäinkääntyneenä ja vaatimattomattomana kansana, vaikka sisua tuntuu kyllä riittävän. Mutta kyllä Suomen maasta löytyy sellaisiakin, joilla itsetuntoa löytyy vaikka muille jakaa.

Tässä esittelen oman leikkimielisen listaukseni muutamasta suomalaisesta, joiden ego on paisunut ja laajentunut  jonkin verran "superegon" puolelle. Heillä ei tunnu olevan pahemmin itsetunto-ongelmia. Heille vaatimattomuus ei ole todellakaan hyve. Muutamia arvostan todella korkealle yritteliäisyydestään ja rohkeudestaan, muutamat ovat lähinnä huvittavia, mutta heillä kaikilla on ainakin sana hallussa ja ego korkealla. Kyllä me tarvitsemme suuriakin Egoja, vai tarvitsemmeko?

Tapani Kansa; Esiintyessään Tapsalle ei tunnu estradi riittävän ja jos siellä on sattumalta muita esiintyjiä, ei Tapsa sitä yleensä noteeraa. Tapani Kansa on kuitenkin mielestäni erittäin lahjakas taiteilja ja hänen äänensä on samettia. Delilah ja R-A-K-A-S ovat suosikkejani.

Timo T.A Mikkonen; Moni näkee punaista, kun Timo Tee Aa avaa suunsa. Hänen egonsa on suurimpia Suomessa. Timo T.A tunnetaan cowboy-saappaistaan ja media-työstään. Timo T.A on ahkera. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta. Arvostan ahkeruutta.

Wilma - Hantta Krause - Schlizewski; Hantta tuli julkkikseksi sanomalla ne helvetin kuuluisat sanansa suorassa TV-lähetyksessä. Hän on suorasukainen ja toteutti haaveensa.

Lenita Airisto; Lenitan varmaan kaikki tuntevat tennissukka-kommenteistaan. Lenita on älykäs business-nainen, joka tietää mitä puhuu. Joskus hän vastaa haastattelussa kysymyksellä: "Kysytkö sinä sitä MINULTA". Voimakas nainen. Välillä vähän pelottava.

Joonas Hytönen; Joonas se osaa/haluaa ärsyttää Suomen kansaa. Joonasta pidetään huonona, naurettavana, matkivana ja surkeana talkkari-juontajana. Nyt Nevadan (Leppilampi -Wickström -parat) murska-arvostelujen jälkimainingeissa Joonaksesta voidaan ruveta jopa pitämään. Minusta Joonas on fiksu, välillä ehkä vähän lapsellinen. Yritystä ei kundilta ainakaan puutu.

Tony Halme; Surullisen kuuluisa Tony olisi voinut näyttää kyntensä, mutta kynsikin itsensä ja uransa. Voi Tony minkä teit!

Andy McCoy; Andy on älykäs. Andy on ärsyttävä. Andy on ärsyttävän älykäs. Kaiken mömmöilynkin jälkeen. Ja hiton hyvä kitaristi.

Timo Koivusalo; Timo-poika se ei arkaile kehua itseään ja tuotoksiaan. Timo on ylpeä itsestään ja älyttömän nokkela. Se voi vähän ärsyttää suomalaisia. Ei minua pahemmin.

Mika Pohjonen; Mika Pohjosen persoona on paisunut mahan kanssa kilpaa. Hänellä on kyllä mahtava äänikin.

Lauri Karrrrhuvaara, Suomen oma Elvis, sanoo tässä itse kaiken ;) 

Remu Aaltonen; on värikäs persoona. Remu ei nöyristele. Cisse ja Albert olivat kuuleja myös. Legendaarinen Hurriganes. Yeah.

Jari Sarasvuo; Jo HPR:ssä Jari osoitti kykynsä - ja egonsa. Hän on ollut suosikkini aina. Arvostan Jarin uraa ja älykkyyttä, vaikka menikin sinne outoon verkostomarkkinointimaailmaan. Jari on komeakin.

 257881.jpg

Tuleeko muita mieleen?