Nyt on taas Viikkovitosen aika. Ja tällä kertaa kylttyyriä. Tämäkin aihe on lähellä sydäntä siksi haluan jakaa elämykseni heille, joita asia kiinostaa :)

Koska olet viimeksi, tai oletko koskaan, käynyt (ja jos olet, niin mitä kävit katsomassa ja miksi):

 1. Oopperassa?
  Pyrin käymään oopperassa vuosittain kerran pari. Viimeksi kuuntelin muistaakseni Toscaa tai Turandot:a Kansallisoopperassa. Kävin myös pari vuotta takaperin Savonlinnan oopperajuhlilla kuuntelmassa jyhkeän Tristan ja Isolden. Uskomattomin elämys on ollut Wagnerin Lohengrin ja venäläinen Boris Godunov. Seuraava oopperaelämys odottaa jo nurkan takana. Jouluinen oopperaristeily Tallinnaan juuri ennen joulua. Tuskin maltan odottaa.
 2. Teatterissa?
  Teatterissa käyn monta kertaa vuodessa. Olen ihan teatteri- ja elokuvahullu. Viimeksi näin Evitan Kaupunginteatterissa ja sitä ennen Suomenlinnan kesäteatterissa KOM-teatteri tarjosi Täällä pohjantähden alla -esityksen, joka oli yksi hienoimmista esityksistä koskaan. Kesällä näin myös Ryhmiksen Helsingin taivaan alla, joka ilahdutti suuresti. Harmittaa, kun Paniikki meni ohi enkä saanut sinne enää lippuja.
 3. Galleriassa?
  Kesäkuussa kävin Italiassa ja siellä vierailin parissakin galleriassa. Toinen oli ihana mustavalkovalokuva-näyttely.  Toisessa galleriassa oli esillä maalauksia, joihin taiteilija oli kuvannut naisia takaapäin ihanissa maisemissa ja useimmiten punaisessa pitkässä mekossa. Molemmista gallerioista lähti matkamuisto mukaan.
 4. Museossa?
  Museoissa olen käynyt luvattoman vähän. En nyt edes muista oliko viimeinen museoelämys eläinmuseo vai Kansallismuseo...kauheeta! Voi olla, että se oli Kairon kansallismuseokin, jossa näin ne kaikki hienot Egyptin historalliset kalleudet. Kerrassaan mykistävä kokemus.
 5. Baletissa?
  En ole käynyt baletissa sitten lapsuuden. En tiedä miksi on jäänyt käymättä. Ehkä en ole sitten baletti-ihmisiä. Taiteiden yössä kävin pari vuotta takaperin ja siellä oli huikaisevia tanssiesityksiä :) Senhän voisi laskea baletiksi...

273182.jpg
Lohengrin (kuva on täältä)