Mukavan hikinen ja aktiivinen viikonloppu on nyt takana päin. Käväisin Virossa afroilemassa ja saunomassa ja virkistäytymässä eräässä kylpylässä nimeltä Viimsi Spa. Minilomani oli oikein nautittava mutta tiukkatahtinen. Tämä viimeinen lomapäivä menee ihan lötkötellessä, kerrankin ilman huonoa omaatuntoa.

Afroilun ja syvävenyttelyn ohessa nautin myös parista hoidosta. Virkistävä jalkahoito aiheutti ikävän nokkosihottuman sääriini, mutta hieronta kuumilla kivillä oli suurenmoinen kokemus. Olin vaipua syvään nirvanaan sen aikana. Iholleni aseteltiin kuumia laavakiviä, hierottiin ja lopuksi vielä siveltiin kivien sileällä pinnalla ihoa. Kivet tuntuivat kuin pehmeiden tassujen hipaisuilta. Aivan hurmaavaa. Tämä hoito tehtiin koko vartalolle, molemmin puolin ja kesti tunnin. Suosittelen lämpimästi jos eteenne tulee tämmöinen ihastuttavan kuuma tilaisuus.

Testasin myös ensimmäistä kertaa elämässäni infrapunassaunan. Se oli aika jännittävä kokemus. Menin pieneen saunakoppiin istumaan puoleksi tunniksi. Infrapunalämmittimet lämmittivät saunaa 30 asteesta 60 asteeseen pikku hiljaa. Viimeiset minuutit olivat aika hikiset. Join yli litran vettä siinä ajassa, ettei tulisi nestehukka. Tämän ihmesaunan pitäisi kuluttaa 600 kilokaloria. En kylläkään mitannut painoa ennen ja jälkeen. Vähän hutera olo oli kyllä sen jälkeen ja olo oli hikinen jopa suihkunkin jälkeen. Näitä saunoja ei paljon näe Suomessa, mikä on harmi. Se nimittäin puhdistaa kroppaa mainiosti. Tuolla virolaisessa spassa hikinen saunalysti maksoi vain muutaman euron.

Meitä oli matkalla yhteensä 22 naista ja mahtavanihana opemme Jukka Ruotsalainen, joka urheasti veti koko naislaumalle afrot, syvävettelyt, joogat ja groovet kolmen päivän ajan. Afromatka maistui pukemiselta ja riisumiselta, naurulta ja jutustelulta, hieltä ja vedeltä, kuumalta ja kylmältä, meksikolaiselta ruualta, punaviiniltä ja kuohariltakin. Ripaukselta taivasta. 

Ps. Seuraavalla kerralla haluaisin kokeilla miltä Cleopatran maitokylpy tuntuu...