Tänään aloitin päiväni naisellisesti. Punnerruksilla ja leuanvedoilla. 15 punnerrusta suorin vartaloin ja kaksi leukaa! hohhoo älkää naurako! Leuanveto ei ole kovin helppoa, sillä tavalla oikein tehtynä. Olen saanut muistaakseni joskus viisikin leukaa, mutta voi olla että muistan väärin. Katson vähän aikaa kehittyykö tämä tästä mihinkään vai vedänkö ikuisesti vain nuo kaksi leukaa...hmph

Haluaisin kehittää nyt käsilihaksia ja olkapäitä. En miksikään pateiksi vaan sellaisiksi, että lihakset erottuvat kauniisti. Tänä vuonna kehitän siis käsiäni. Tietenkin muutakin kroppaaa, mutta erityisesti käsivarsia ja olkapäitä.

Minulla on myös joskus aamuisin suuria pulmia. Tapanani on pestä hiukset melkein päivittäin, yleensä aamusuihkussa. Laitan pesun jälkeen sellaista hiuksiin jätettävää hoitoainetta, pyyhekuiviin hiuksiin. Joskus kiireessa en ole sitten ehtinyt pestä käsiäni tuon hoitoaineen laittamisen jälkeen ja seuraavaksi sivelen kasvovoiteen...pohdin joskus kumminpäin on kamalampaa; ensin hoitoaine ja sitten kasvovoide vai toisinpäin. Molemmissa on haittansa. Joko hoitoainetta pääsee kasvoille tai rasvaa hiuksiin! hoh Hiukset flänässä tai kasvot jähmeessä? Kas siinä pulma. Mutta siitä pulmastahan pääsee siis sillä että pesee kädet siinä välissä. :)

Tuli muuten mieleen tuosta rasvauksesta, että mulla on hyvin herkkä iho. Sitä pitäis kaiketi rasvata enemmän. Kun menen saunaan ja hiukankin raavin ihoani, tulee siihen näkyviin punaiset viirut, kuin raatelujäljet. Hurjat pedon merkit. Siinä ne jäljet ovat jonkin aikaa ja häviävät, mutta hentokin kynnenveto tekee tuollaista jälkeä. Kummallista.

Tein eilen sitten molemmat; menin katsomaan A Review of The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford:n ja aloitin Saatanan lukemisen.

Jesse James-elokuva (perustuu Ron Hansenin samannimiseen romaaniin) oli hyvin vaikuttava ja karulla tavalla jopa tunnelmallinen lännenelokuva. Tässä länkkärissä oli myös uskomattoman upeat maisemat (kuvattu Kanadassa) ja hillittömän aito tunnelma. Miten sävähdyttävää olikaan katsella roistoja huojuvan viljapellon keskellä lökäkalsareissaan tai ammeessa istumassa tai hevosen selässä paksuissa turkistakeissaan mustassa yössä tähtitaivaan alla. Oli vaan huhhuh-huikeeta! Olisin myös halunnut katsella pitempäänkin Jessen isoveli Frankia, jota näytteli loistokkaasti ihanaihana Sam Shepard. (Frank muuten oikeassa elämässä päätyi kenkäkauppiaaksi ja kuoli 72-vuotiaana.)

Brad Pittin Jesse James on yksi Pittin parhaita roolisuorituksia, sanoisin (Bradin pisteet nousivat nyt kyllä räjähdysmäisesti), mutta erittäin vaikuttava oli myös pelkuri Robert Ford, jota näytteli Casey "Benin pikkuveli" Affleck aivan hirvittävän loistavasti. Olin hurjan vaikuttunut nuoresta Affleckista. Ilmeettömästä isoveljestä en ole koskaan oikein innostunut, vaikka komea onkin. Tämä länkkäri olikin oikeastaan tarina Robert Fordista, joka meni ja ampui Jesse Jameksen. Se oli myös tarina Jessen ja Robertin oudosta ystävyydestä. 

Jos toivoo toimintaa, ei sitä tästä elokuvassa löydy. Ainoa toiminnallinen pätkä oli, kun kaksi koplan jäsentä ampuvat toisiaan ihan lähietäisyydeltä, eivätkä saa kuin naarmuja aikaan...sellaisia nuo lännensankarit taisivat oikeasti ollakin. Tämä elokuva oli myös taas sellainen, että halusin katsoa sen yksin. Mutta voin mennä katsomaan sen vielä uudestaankin. Sen verran monikerroksinen tarina se oli. Hieno. Upea. Suosittelen.

Tässä Jesse James -tietokirjailijan J.T. Stilesin arvostelu, joka kannattaa myös lukea.

Yhdennäköisyys oikean ja leffa-Robertin välillä on muuten silmiinpistävä:

1188227.jpg   1188427.jpg

Ps. Oikeastaan haluaisin nähdä leffan nyt heti uudestaan!

Edit klo 14.30: Olen leiponut lihapullia! Kutsun sitä leipomiseksi, sillä lihapullat ovat ehkä ainoa asia, jota osaan leipoa!! Ainoa vaikeus lienee lihapullien pyöritys. Ne pitää pyörittää tietyn kokoisiksi ja sillee. Ah, kuinka ne tuoksuvat hyviltä. Ja näyttävät niin sieviltä pikkupullilta. No, osaan minä leipoa myös kakkupohjia ja tiikerikakkuja, mutta mun tekemää pullaa ei ehkä kannata syödä...

Edit klo 18.30: Olisi tuossa yhdessä kohdassa voinut sanoa, että prädjähdysmäisesti nousi Bradin pisteet...[hohottelee itsekseen] ja miten muka ihon rasvaus vaikuttaa herkän ihon karaisemiseen? höh ei mitenkään...[ihmettelee itsekseen omituisia kirjoituksiaan]