Minulta pyydettiin erästä ohjetta, jota olen hehkutellut täällä joskus kauan sitten. Tästä Jamie Oliverin munakoisopastasta ei voi olla tykkäämättä. Reseptin lähetti minulle aikoinaan Sarkko (joka on nyt blogitauolla). Resepti löytyy myös Jamien kirjasta Alastoman kokin paluu.  

Stracceja, mausteista munakoisoa, tomaatteja, basilikaa ja parmesaania 
 
4 annosta
 
1 suuri munakoiso sentin kuutioiksi leikattuna
1 tl korianterinsiemeniä murskattuina
1-2 kuivattua punaista chiliä murennettuna
oliiviöljyä
1 tlk (mielellään italialaisia) luumutomaatteja (valuta ja paloittele)
2 kourallista mustia oliiveja (poista kivet)
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
tilkka punaviinietikkaa (jos haluat)
tuoreita stracceja (kts. pastataikinan ohje s. 98)
2 kourallista tuoretta basilikaa
2 kourallista raastettua parmesaania
 
Kaada pannuun pari lorausta oliiviöljyä. Paista munakoisot, korianterinsiemenet ja chilit kauniin kullanruskeiksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Kumoa sekaan tomaatit. Kypsennä 5 minuuttia ja lisää oliivit. Anna kiehua sakeahkoksi kastikkeeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi tilkalla etikkaa.

Keitä straccit suolalla maustetussa vedessä al denteksi eli juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja kippaa kastikkeen joukkoon. Sekoita nostellen. Revi mukaan basilika. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
 
Stracceista on sivun alussa seuraavaa tarinaa:
Stracci tarkoittaa oikeastaan kokoon raavittua eli pastalevyn voi leikellä ja paloitella ihan miten haluaa. Tee esimerkiksi erimuotoisia ja erikokoisia paloja. Tai kokeile omia mallejasi.
 
Pastataikina (sivulta 98)
4 annosta

250 g (runsas 4 dl) vehnäjauhoja
250 g (vajaa 4 dl) durumvehnöjauhoja (jos niitä ei ole, käytä molempien sijasta 500 g eli vajaa 8 dl erikoisvehnäjauhoja)
3 isoa kananmunaa
8 munankeltuaista
 
Koko ihanuus tehdään oliverin tapaan pöydällä ja pastakoneella käsin tai oikeasti koko käsivarren mitalla möyrimällä...tai ostetaan valmispastaa kaupasta :) 

NAM NAM NAM